Uitvinders in De Wegelink

Uitvinders in De Wegelink

Naast heel wat andere scholen in Vlaanderen, stelden ook VBS De Wegelink samen met VTI Waregem zich kandidaat om deel te nemen aan MyMachine Vlaanderen 2024-2025. Ons enthousiasme overtuigde hen om met onze scholen in zee te gaan.
VBS De Wegelink en VTI Waregem werden gekoppeld aan Industrial Design Center van Howest Kortrijk.

Vandaag kwamen de studenten van Howest langs in de klassen van het zesde leerjaar. De kinderen mochten onder hun begeleiding een droommachine bedenken.
De studenten van Howest zullen van de top 3 droommachines concepten ontwikkelen, om uiteindelijk 1 concept aan VTI Waregem te bezorgen. De leerlingen secundair maken hiervan een werkend prototype.

Van de 10 deelnemende basisscholen in Vlaanderen worden deze prototypes in een tentoonstelling in Gent samen gebracht. Op 23 mei gaan we met de zesdeklassers deze tentoonstelling bezoeken.
Op het einde van het schooljaar volgt nog de feestelijke onthulling op onze school.

We zijn ervan overtuigd dat dit project onze leerlingen heel wat kansen zal bieden. Op deze manier willen we bij de kinderen ondernemingszin en talenten, creativiteit en creatief zelfvertrouwen stimuleren.

Volg je graag de ontwikkeling van de Droommachine van VBS De Wegelink ? Klik dan hier : https://www.mymachinevlaanderen.be/droommachines/

Comments are closed.